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Publikationen - Professur Ernährungsphysiologie und Tierernährung - für das Jahr: 2012

  1. Becker, A.; A. Orgis; K. Romanowski; J. Langbein; E. Mohr; J. Müller; A. Zeyner: Heart rate and heart rate variability in horses on pasture: short-term effect of putting out on grass and long-term effect of adaptation to the new surrounding. In: Becker, A.; A. Orgis; K. Romanowski; J. Langbein; E. Mohr; J. Müller; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 157 - 157.
  2. Becker, A.; Orgis, A.; Romanowski, K.; Langbein, J.; Mohr, E.; Müller, J.; Zeyner, A.: Heart rate and heart rate variability in horses on pasture: short-term effect of putting out on grass and long-term effect of adaptation to the new surrounding. In: Szymeczko, R.; Iben, Chr.; Burlikowska, K.; Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012. , S. 117 - 117.
  3. Büsing, K.; Müller, S.; Hackl, W.; Zeyner, A.: Effects of tryptophan and valine supplementation of low protein diets on the performance of weaned piglets. In: Szymeczko, R.; Iben, Chr.; Burlikowska, K.; Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012.
  4. Büsing, K.; S. Müller; W. Hackl; A. Zeyner: Impact of tryptophan and valine on the performance of weaned piglets fed a low protein diet. In: Büsing, K.; S. Müller; W. Hackl; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 39 - 39.
  5. Fechner G.; Wichert B.; Zeyner A.; Suter D.; Liesegang A.: Entwicklung einer in vitro-Methode zur Vorverdauung von stärkehaltigen Futtermitteln für eine anschliessende Fermentation im Caesitec. In: Kreuzer, M; Lanzini, T; Wanner, M; Bruckmaier, R; Guidon, D: Zukunftsträchtige Futtermittel und Zusatzstoffe. Zürich, 2011. - ISBN 978-3-906466-34-5, S. 118 - 121.
  6. Gefrom, A.; Ott, E.M.; Hoedtke, S. und Zeyner, A.: Ensiling legume grains to reduce anti-nutritional factors; Effect of ensiling moist field bean (Vicia faba), pea (Pisum sativum) and lupine (Lupinus spp.) grains on the contents of alkaloids, oligosaccharides and tannins. In: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 2012.
  7. González, L.A.; Hoedtke, S. ;Büsing, K.; Castro, A. und Zeyner, A.: Effects of ensiling soaked cowpea (Vigna unguiculata) grains mixed with sorghum (Sorghum bicolor) grains on fermentation quality, selected anti-nutritional factors and precaecal digestibility of amino acids in pigs. In: Proceedings of the XVIth International Silage Conference ; Kuoppala, K.; Rinne, M. und Vanhatalo, A. (Hrsg.): Proceedings of the XVIth International Silage Conference. , 2012. - ISBN 978-952-487-384-0, S. 524 - 525.
  8. Günther E; Ströbel C; Romanowski K; Urubschurov V; Büsing K; Souffrant WB; Kienzle E; Zeyner A: Effects of probiotic strains of Enterococcus faecium and Lactobacillus rhamnosus on diarrhoea patterns and the faecal microbiome of sucking foals. In: Proc Soc Nutr Physiol: 66. Tagung vom 20. - 22.03.2012 in Göttingen 21, S 134. 21. , 2012.
  9. Günther, E.; Ströbel, C.; Romanowski, K.; Urubschurov,V.; Büsing, K.; Souffrant W.B.; Kienzle, E.; Zeyner, A.: Effects of probiotic strains of Enterococcus feacium and Lactobacillus rhamnosus on diarrhoea patterns and the faecal microbiome of sucking foals. In: Szymeczko, Roman; Iben, Christine; Burlikowska, Katarzyna; Sitkowska, Beata: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012. - ISBN 978-83-921732-2-9, S. 79 - 79.
  10. Heinritz, S.; Hoedtke, S.; Martens, S. und Zeyner, A.: In-vitro digestibility of Vigna unguiculata, Centrosema brasilianum and Flemingia macrophylla before and after ensiling for pigs . In: Proceedings of the XVIth International Silage Conference ; Kuoppala, K.; Rinne, M. und Vanhatalo, A. (Hrsg.): Proceedings of the XVIth International Silage Conference. , 2012. - ISBN 978-952-487-384-0, S. 522 - 523.
  11. Heinritz, S.N., Hoedtke, S., Martens, S.D., Peters, M. und Zeyner, A.: Evaluation of ten tropical legume forages for their potential as pig feed supplement. In: Livestock Research for Rural Development . 24 2012, Nr. 1.
  12. Heinritz, S.N.; Martens, S.D., Avila, P. und Hoedtke, S.: The effect of inoculant and sucrose addition on the silage quality of tropical forage legumes with varying ensilability. In: Animal Feed Science and Technology. 174 2012, Nr. 3, S. 201 - 210.
  13. Hoedtke, S.; R. Söffing; B. Pieper; A. Zeyner: Formation of biogenic amines in grass silage when a chemical or biological silage additive or a combination of both is used. In: Hoedtke, S.; R. Söffing; B. Pieper; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 123 - 123.
  14. Janczyk, P.; A. Reichetanz; K. Büsing; W.B. Souffrant; R. Adelmann; A. Zeyner: Effects of rumen protected fats and fatty acids on the ruminal bacterial microbiome under physiologic and acidotoc conditions in the RUSITEC system. In: Janczyk, P.; A. Reichetanz; K. Büsing; W.B. Souffrant; R. Adelmann; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 109 - 109.
  15. Kieckhäven Sebastian; Kirsten, Büsing; Antje, Priepke; Annette, Zeyner: Evidence of yeasts in corn and grass silages of dairy farms in Mecklenburg-Western Pomerania. In: mycoses : Diagnosis, Therapy and Prophylaxis of Fungal Diseases. 55, Supplement 4. : Blackwell Verlag, 2012 Mycoses 55 (Suppl. 4), 95-338. - Poster Abstract. - ISBN 0933-7407, S. 292 - 292.
  16. Kieckhäven, S.; Büsing, K.; Priepke, A.; Janczyk, P., Zeyner, A.: Molecular biological evidence of yeasts in grass and maize silages of dairy farms in Mecklenburg-Western Pomerania. In: Szymeczko, R.; Iben, Chr.; Burlikowska, K.; Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012. , S. 151 - 151.
  17. Kieckhäven, S.; Büsing, K.; Priepke, A.; Janczyk, P., Zeyner, A.: Molekularbiologischer Nachweis von Hefen in Mais- und Grassilagen aus Milchviehbetrieben in Mecklenburg-Vorpommern. In: 124. VDLUFA-Kongress : Kurzfassung der Referate. , 2012. , S. 99 - 100.
  18. Kieckhäven, S.; Büsing, K.; Priepke, A.; Janczyk, P., Zeyner, A.: Molekularbiologischer Nachweis von Hefen in Mais- und Grassilagen aus Milchviehbetrieben in Mecklenburg-Vorpommern. In: Verband Deutscher Landwirtschaftlicher Untersuchungs- und Forschungsanstalten (Hrsg.): 124. VDLUFA-Kongress : Kongressband 2012 Passau (Langfassung). 68. : VDLUFA-Verlag, 2012. - ISBN 978-3-941273-13-9, S. 570 - 576.
  19. Müller, Simone; Berk, Andreas; Otten, Caroline; Zeyner, Annette; Büsing, Kirsten; Matthes, Winfried; Weber, Manfred; Hagemann, Luise; Riewenherm, Georg; Rademacher, Meike; Krüger, Klaus; Hardinghaus, Annabell; Winkelmann, Robert; Claus, Helmut: Wie viel Lysin brauchen Eber?. In: SUS, Schweinezucht und Schweinemast. 2012, Nr. 4, S. 40 - 43.
  20. Müller, Simone; Weber, Manfred; Hagemann, Luise; Berk, Andreas; Otten, Caroline; Büsing, Kirsten; Zeyner, Annette; Krüger, Klaas; Riewenherm, Georg; Hardinghaus, Annabell; Claus, Helmut; Matthes, Winfried: Erste Ergebnisse von Exaktfütterungsversuchen zur bedarfsgerechten Versorgung von Masthybridebern. In: Hochschule Anhalt; Wähner, MartinHochschule Anhalt (Hrsg.): 18. Mitteldeutscher Schweine-Workshop in Bernburg. 11. / 12.5.2012: Die leistungsfähige Sau. : Hochschule Anhalt, 2012. , S. 63 - 70.
  21. Müller, Simone; Weber, Manfred; Hagemann, Luise; Otten Caroline, Berk, Andreas; Büsing, Kirsten; Zeyner, Annette; Krüger, Klaas; Riewenherm, Georg; Hardinghaus, Annabell; Claus, Helmut; Matthes, Winfried: Erste Ergebnisse von Exaktfütterungsversuchen zur bedarfsgerechten Versorgung von Masthybridebern. In: Wähner, Martin: 18. Mitteldeutscher Schweine-Workshop. , 2012.
  22. Orgis, A.; Becker, A.; Romanowski, K.; Langbein, J.; Mohr, E.; Müller, J.; Zeyner, A.: Parallel measurements of feed intake rate and chewing activity as well as heart rate and heart rate variability in horses consuming an oats-barley mix, meadow hay and meadow grass in their most familiar surroundings. In: Szymeczko, R., Iben, Chr.; Burlikowska, K; Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Camparative Nutritiion. , 2012. , S. 118 - 118.
  23. Orgis, E.; A. Becker; K. Romanowski; J. Langbein; S. Quellmalz; E. Mohr; J. Müller; A. Zeyner: Parallel measurements of feed intake rate and chewing activity as well as heart rate and heart rate variability in horses consuming an oats-barley mix, meadow hey and meadow grass in their most familiar surroundings. In: Orgis, E.; A. Becker; K. Romanowski; J. Langbein; S. Quellmalz; E. Mohr; J. Müller; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 158 - 158.
  24. Söffing, R.; Hoedtke, S.; Pieper, B.; Zeyner, A.: Effects of a biological additive combioned with molasses versus a chemical additive on fermentation quality of grass silage and on milk yield, milk composition and zootechnical parameters of high yielding dairy cows. In: Szymeczko, R.; Iben, Chr.; Burlikowska, K.; Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012. , S. 147 - 147.
  25. Söffing, R.; S. Hoedtke; B. Pieper; A. Zeyner: Impact of a chemical or biological silage additive and their combination on the fermentation quality of grass silage. In: Söffing, R.; S. Hoedtke; B. Pieper; A. Zeyner ; Gesellschaft für Ernährungsphysiologie (Hrsg.): Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. , 2012. - ISBN 978-3-7690-4105-7, S. 122 - 122.
  26. Ströbel, C.; Günther, E.; Romanowski, K.; Urubschurov, V.; Büsing, K.; Souffrant, W.B.; Kienzle, E.; Zeyner, A.: Effects of fermented rice bran on diarrhoea patterns and the faecal microbiome of sucking foals. In: Szymeczko, R.; Iben, Chr.; Burlikowska, K., Sitkowska, B.: Congress Proceedings of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. , 2012. , S. 80 - 80.
  27. Vosmer, J.; Liesegang, A.; Wanner, M.; Zeyner, A.; Suter, D.; Hoelzle, L.; Wichert, B.: Fermentation of six different forages in the semi-continuous fermentation technique Caesitec. In: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 96 2012, Nr. 5, S. 860 - 869.
  28. Vosmer, J; Liesegang, A; Wanner, M; Zeyner, A; Suter, D; Hoelzle, L; Wichert, B: Fermentation of six different forages in the semi-continuous fermentation technique Caesitec. In: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. DOI: 10.1111/j.1439-0396.2011.01269.x 2012, S. 1 - 10.
  29. Zeyner, Annette: Jedes Pferd hat seinen eigenen Energieerhaltungsbedarf. In: Pferde im Osten. 2012, Nr. 02, S. 42 - 44.

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